Scroll Top
Our Experts
Mitt i Centrala Örnsköldsvik

Salong Royal by Ann Pettersson befinner sig i fina nyrenoverade lokaler i Gallerian Port 9

Vi älskar att se till helheten när det kommer till våra kunders stil, uttryck och hårtyp. Att se vem du är och förstå vem du vill vara är grunden till att hitta en frisyr som du skall trivas med. En frisyr som får dig att känna dig bekväm och tillfreds. På Salong Royal har vi en skön och välkomnande teamkänsla och vi delar gärna med oss av kunskap och ideer sinsemellan. Allt för att vi verkligen tycker att du som kund (och ditt hår för den delen) förtjänar det bästa

Med vår erfarenhet, vårt hantverk och expertis har vi möjlighet att göra just det. Våra kunniga frisörer håller sig à jour med de senaste trenderna och innovationerna men lika viktig för oss på Salong Royal är att alltid lyssna på och lära av dig som kund, för att uppnå just din unika vision.

Vår filosofi är att jobba så klimatsmart som möjligt. Produkter vi använder är upp mot 70% ekologiska och vi använder oss av en närproducerad färg ifrån Finland som är vegansk. Vi är experter på hår och hårbottenproblem så med hjälp av en hårtest kan vi specialanpassa ett schampo eller kur från Hårologi som du tar med dig hem. En familjär och mysig atmosfär där du får en avslappnande och rogivande stund.

Vi välkomnar alla kunder gammal som ung, män som kvinnor ser fram emot att ha Dig hos oss!

Ann Pettersson med personal
Salong ansvarig
steps to our success
EN RESA MED ANN PETTERSSON
MÅLMEDVETENHET

Under mina år som framgångsrik kursledare och färgtekniker för frisörer har jag ständigt utvecklat mitt kunnande och varit en föregångare inom frisörbranschen, bland annat för att ta fram nya tekniker / trender och utbildningsmetoder.

Internationell Frisör och designer med stora meriter inom många olika områden.

»Medlem i Intercoiffure Sweden *World Member

  • Internationellt kvalitetsbekräftad av den största frisörorganisationen i världen, OMC.
  • Medlem av Svenska Frisyrmoderådet under mer än 15 år.
  • Examinator sedan 1996 och under tio år ansvarig för utbildningen av Sveriges examinatorer (som har som uppgift att bedöma gesäll- och mästarbrev).
  • Utbildad frisörlärare • Ansvarig för åtskilliga stora frisyrvisningar och shower i hela Europa.
  • Många gånger anlitad av TV och veckotidningar.
  • Nordisk mästarinna i tävlingsfrisyr på Herrklippningar.
Det viktigaste för mig är att se till helheten på varje kund ut ifrån stilart, personlighet, form och färg.

Jag älskar mitt yrke och förenar gedigen yrkeskunskap med mod och nytänkande. En kombination som givit mig en personlig stil och förebild för många andra. “Teknik och känsla måste gå hand i hand, sedan är det passionen för hår och för att ständigt vilja framåt som är de starkaste drivkrafterna.

Mitt namn är Ann Pettersson, och har arbetat inom frisör branschen som behörig frisör i 35år. Under dessa 35 år har jag först ut både arbetat som frisör på salong, undervisat och vidareutbildat frisörer, frisörlärare och handledare. Jag är utbildad som Internationell frisörlärare.

min barndoms drömjobb

1987 började jag arbeta på min fars och mors salong i Bjästa som ligger ca 2 mil söder om Örnsköldsvik. Petterssons Frisering. Jag fick förmånen att börja tävla i frisöryrket som väldigt ung. Första SM jag deltog i var 1987 där jag kom 2:a. Var med i Svenska Landslaget från 1988-1993. Den största vinsten var när jag 1992 Vann Nordiska mästerskapen. Därefter tävlade jag inom yrket tills jag fick min dotter Rebecca -94. Tävlingarna gjorde mig till en väldigt duktig frisör eftersom all träning ger färdighet.

Under många år har jag haft världen som arbetsfält. Jag har gjort stora Frisyrshower runt i Europa och Sverige. Många Frisyrvisningar för frisörer men också för allmänheten i olika sammanhang.

Forskade i stil & form under perioden jag arbetade i Chicago, där jag gjorde ett underlag för utbildningsböcker inom frisörbranschen

Sverige – norden – europa – amerika

1988 blev jag Konsulent/Tekniker för Sveriges Frisörföretagare, Pivot Point samt Hårologi. Jag har vidareutbildat frisörer i ca 30 år runt om i Sverige, Norden, Europa och USA. Under hela denna period har jag samtidigt arbetat som frisör på salong fram till 1999.

ANN PETTERSSON ACADEMY

2006-2022 har jag ägt och drivit en privat eftergymnasial frisörskola i Örnsköldsvik.

Ann Pettersson Hairdesign School

Skolan utbildade över 350 elever ifrån hela landet.

att alltid sträva efter perfektion

På WM 2012 i Milano och Korea 2016 vann skolan den fina utmärkelsen som Världens bästa skola av 52 länder ’GOLDEN GLOBE AWARDS FOR THE BEST INTERNATIONAL SCHOOL AV OMC

THE TEAM OF PROFESSIONALS
vårT team
TheerapornM
Tessan Moström
Frisör /Makeup artist
Ristem1
Ristem
Barberare
Elisabeth_S
Elisabet Sjölund
Frisör /Designer
AnnP_profile
Ann Pettersson
Frisör /Designer
the high quality products
VÅRA FAVORITER